Ankara'da Göçük: Milletvekilleri Olay Yerinde İncelemelerde Bulundu. Olay TBMM'de İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı görüşülürken gerçekleşti

Ankara'da atık su gideri çalışması sırasında meydana gelen göçükte bir işçi toprak altında kaldı. Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Göçük, Çankaya ilçesi Dikmen Caddesi Merasim Sokak'ta meydana gelmişti. Toprak altında kalan Nadir Kekilli'yi kurtarma çalışmaları sonuç vermedi. Arama kurtarma ekipleri, işçinin cansız bedenini uzun uğraşların ardından göçük altından çıkardı. Kekilli'nin bedeni ceset torbasına konuldu. Çalışmaların tamamlanmasının ardından itfaiye, sağlık ve arama kurtarma ekipleri olay yerinden ayrıldı. Kekilli'nin arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Osmaniyeli olan Kekilli'nin arkadaşıyla beraber İzmir'den geldiği ve dün itibariyle işe başladığı öğrenildi. Savcının incelemesinin ardından Kekilli'nin cenazesi Adli Tıp Morgu'na götürüldü.

MİLLETVEKİLLERİ İNCELEMEDE BULUNDU

TBMM'deki 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı' görüşmeleri esnasında göçük haberini alan AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, MHP Milletvekili Oktay Vural ve CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, olayın yaşandığı yere gelerek yetkililerden bilgi aldı. Milletvekilleri ölen işçinin arkadaşlarına başsağlığı diledi.


Meclis'in yakınında yer alan, olayın yaşandığı Merasim Sokak'a önce MHP Milletvekili Oktay Vural geldi. Göçük alanını inceleyen Vural emniyet ve sağlık görevlilerinden bilgi aldı. Vural, ölen işçinin arkadaşlarını teskin etmeye çalıştı. Ardından olay yerine AK Parti Milletvekili İsmail Tamer ile CHP Milletvekili Süleyman Çelebi de geldi. İşçilerle görüşen 2 milletvekili olayın nasıl yaşandığı ile ilgili detaylı bilgi almaya çalıştı. AK parti milletvekilinin not tutması dikkat çekti. Milletvekilleri işçileri teselli etmeye çalıştı.

Vural, olayın Meclis'te iş sağlığı ve güvenliği yasa tasarısı görüşmeleri esnasında yaşanmasını, çalışanların hukukunu koruması gereken Meclis için ibretlik bir olay olarak değerlendirdi. Alın teriyle evine ekmek götürmek için çalışan işçilerin böyle bir durum yaşamalarının üzüntü verici olduğunu söyledi. "Başımız sağ olsun" diyen Vural'ın oldukça üzüntülü olduğu gözlendi.

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer de Meclis'teki iş sağlığı ve güvenliği görüşmeleri esnasında haberi aldıklarını, arkadaşlarıyla beraber olay yerine geldiklerini ifade etti. Olayın savcılığa intikal ettiğini ifade eden Tamer, ilgililer hakkında gerekli incelemelerin yapılacağını belirtti. Tamer, Meclis'te görüşülen yasa tasarısının bir an önce kanunlaşması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ise yaşananlardan üzüntü duyduklarını ifade ederek, "2 arkadaş özel bir şirkete bağlı olarak bugün İzmir'den gelmişler. Arkadaşlardan birisi maalesef göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Üzüntülü bir durum. Meclis'te iş sağlığı ve güvenliği yasa tasarısını görüşüyorduk. Hatta Meclis'teki konuşmamda şu an biz bu tasarıyı görürken bir çalışanımız hayatını kaybediyor olabilir ifadelerini kullandım. Göçük alanında yeteri kadar ışıklandırma yok. Arkadaşların baretleri de yok. Görüşülen yasa tasarısı da beklentileri karşılamıyor. Zaten tasarı geçse bile etkisi 3 yıldan önce görülmeyecek. Arkadaşlarımız bu konuyu tekrar komisyonda ele almalı. Ölen kişinin ailesine ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum"diye konuştu. Çelebi, durumun istismar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Milletvekilleri incelemelerinin ardından Meclis'e geri döndü.