Bakanlık mesleki yeterlilik konusunda ilk adımı attı!

Değerli takipçiler,
 
İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı bugün kamuoyuna duyurulmuştur.
 
Taslakta en dikkat çekici madde; 3 yıllık mesleki tecrübeye sahip ( C ) ve ( B ) sınıfı belgeli iş güvenliği uzmanları; sektörel düzenleme kapsamında kendi meslek dallarına uygun işlerin yapıldığı işyeriyle sınırlı olmak üzere, Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren 7 yıl süreyle tüm tehlike sınıflarındaki işyerlerinde görevlendirilebilirler.
 
3 yıllık mesleki tecrübeye sahip bu uzmanların tehlike grubuna bakılmaksınız görevlerini yerine getirebilmeleri için yönetmelik yayımı tarihinden itibaren 3 yıl içinde, SGK'dan alınan 3 yıl süre ile en az 750 günlük prim ödeme kayıtlarını gösteren hizmet dökümüyle Genel Müdürlüğe başvurması gerekmektedir.

İşyerinde yapılan asıl iş temel alınmak üzere; işyerinde yapılan iş ile iş güvenliği uzmanının meslek dalının ilgisi, Genel Müdürlükçe kurulacak komisyon tarafından belirlenecek ibaresi bulunmaktadır.

Bu kapsamda görevlendirilecekler Genel Müdürlük tarafından duyurulacak denmektedir.
 
Böylece kendi alanında uzman iş güvenliği uzmanlarının kendi alanlarında iş güvenliği ile ilgili görevlerini yerine getirmesinin önü açılmış bulunmaktadır.
 
Saygılarımla,
Onur